Kohta viikko päänsärkyä. Tuntuu kun joku olisi virittanyt teräsvanteen pään ympärille ja sitten kiristäisi hiljaa tai vähän kovempaakin vannetta sentti kerrallaan. Au, au ja au. Ei auta buranat ja panadolit, eikä alkoholi. Tässä sitä kirjoitetaan viikon hedarin rasittamana, eikä minään tunnu auttavan.

Tännään olisi mutsin mutsin syntymäpäivä- jos hän vain vielä olisi elossa. Mutsi keksii, että tänään pitää jotenkin lohduttautua- jollain karkilla ja oluella. Onhan tänään jonkinlainen surupäivä. Tai joku muistopäivä. Oikeasti mutsia ei enää jaksa hetkauttaa, mutta joku tekosyy täytyy keksiä herkuttelulle: Oman kuolleen mutsin syntymäpäivä. ja sillä sic. Sitten mutsi miettii, että minkälainen tytär mutsi sattuukaan olemaan kun ei jaksa enää muistella kuollutta mutsiaan ja oikeastaan se tuntuu paljon surullisemmalta kuin itse oman mutsinsa poissaolo. Mutta siitä on jo niin monta vuotta. Kohta kahdeksan ja siihen mennessä jo normaalin ihmisen olisi pitänyt toipua toisen ihmisen epänormaalista poislähdöstä.  sillä sic.

Mutsi ei tänään viitsi soittaa omalle isälleen. Olisi muuten kiusaus sanoa, että tänään olisi ollut mutsin mutsin (tästä lähtien rouva V:n) synttärit. Sitten mutsin faija (tästä lähtien herra H) sanoisi mutsille, että niin olisi, ja sitten leviäisi kiusallinen hiljaisuus, joka voisi johtaa vielä kiusallisempaan muisteluun ja vieläkin kiusallisempaan herkistymiseen. Parempi kun ei soita siis herra H.lle - ja tänään ei kannata soittaa mutsin mutsin mutsille (Mummo H:lle), koska vasta tuolloin nostettaisiin esille kuolleen rouva V:n syntymäpäivät ja samalla mummo H nostaisi myös esille myös sen että mutsin mutsin faija (vaari V) oli myös syntynyt näihin aikoihin ja kohta vietettäisiin hänenkin merkkipäiväänsä, jollei hän ei olisi mennyt kuolemaan puolitoistavuotta sitten johonkin sairauteen, jonka vain latinaa ymmärtävät lääkärit tietävät. Samalla mutsi myös kuulisi, kuinka mummo H:n elämä oli aika tyhjää ilman vaari V:tä ja olisi ollut parempi, että sekä mummo H ja Vaari V olisivat kuolleet yhdessä noin seitsemänvuodentakaisessa auto-onnettomuudessa.

Mutsin pitäisi vain nauttia tänään 5:ttä päivää kestävästä päänsärystä, mutta vainajien syntymäpäivät vievät ilon päänsärystä ja nousuhumalasta, joka on hankittu vain kivunlievittämistarkoituksessa. Tänään mutsi ei soita, sen on päättänyt, kenellekään, eikä muistele yhdenkään vainajan syntymäpäivää.

sic.